♬ALyna's Diaries♬: Dugaan

Entry Me Love Family Friends Post



  • Hi... Welcome to my blog. Bla..bla...bla... My name ALYNA !



owner

Contact Me

History

Credits
06:03 | 0 Cloud(s)
Dugaan



xtahu la lyna nak luahkan pada siapa.
sebab lyna xbiasa nak share masalah pada orang lain selain dari adik.
semenjak abah letak jawatan dari  bank,
semua rasa terbeban.
mungkin sebab semua dah terbiasa senang.
senang xla bermaksud kaya,
cuma masih terasa senang untuk mendapatkan sesuatu.

kalau sekarang, semua susah,
even nak minta duit makan rm50.
rm50 sekarang sangat sikit nilainya,
tapi aku terpaksa bertahan rm50 untuk seminggu.
belum lagi dengan duit topup dan stock makanan di bilik.

mak suruh berjimat sebab mengenangkan keadaan sekarang,
lyna faham maksud mak,
n lyna da try berjimat sehabis mungkin,
tapi still xdapat nak guna rm50 untuk seminggu.

kadang2 lyna rasa bersyukur 
sebab ada Syafie.
dia kadangkala mengurangkan rasa beban lyna
sebab setiap kali makan dengan dia,
dia yang tanggung,
tapi tak juga slalu kluar dengan dia,
but at least dia ada membuatkan beban lyna sedikit bkurangan.
kadang lyna rasa macam serba salah sangat,
but i have to do it.

be4 this lyna slalu minta abang atau adik tok topupkan data lyna,
sebab dorang punya alaun banyak,
tapi sekarang lyna pun xdapat nak minta sebab 
mereka pon bantu perbelanjaan rumah dan bil.

stress bila memikirkan,
rasa macam nak cari kerja,
tapi mak tak bagi sebab lyna xda transport kat sini,
then lyna study lagi dia takut lyna xdapat nak handle semua.
hurmm what should I do? 

0 Comments:


Post a Comment