♬ALyna's Diaries♬: Thankful in Life

Entry Me Love Family Friends Post



  • Hi... Welcome to my blog. Bla..bla...bla... My name ALYNA !



owner

Contact Me

History

Credits
14:03 | 0 Cloud(s)
Thankful in Life



5.37am. 

Terlalu awal untuk typing disini. Lyna bangun terlalu awal n tak tahu nak buat apa. Bila berseorangan banyak yang Lyna fikir tentang hidup ni. I have to be matured but sometimes I cant. Lyna terpandang gambar family yang tergantung indah di dinding. Lyna rindukan mereka sangat2. Kadang-kadang Lyna selalu berfikir "kan best kalau family senang, ada rumah besar, nak beli apa2 tak perlu pkir 10 kali, n kalau nak apa2 tak perlu berusaha untuk dapatkan. Kadang2 rasa jelous dengan orang sekeliling yang boleh dapatkan something dengan mudah n just cakap "nak beli, nak minta ayah, nak minta mak" tak lama da ada. But Lyna, tak pernah cakap "nak" then boleh beli ASAP, Semua benda yang Lyna ada or Lyna nak mostly duit yang Lyna sendiri dapat dari hasil Lyna kerja part time bila cuti. Family Lyna hanya support keperluan yang palingggg penting. Orang hanya nampak kita macam senang tapi tak semudah tu. Yelah, tak setiap orang dikurniakan kehidupan yang sempurna kan? mesti ada kurangnya. Walaupun ada kurangnya, Lyna still happy sebab ada family, adik bradik yang ramai n slalu bg support. Lagipun ramai lagi oarang yang ada masalah lagi besarrrrrr dari Lyna kan? Lyna still bersyukur dengan semua yang Lyna ada sebab kebanyakkan barang Lyna adalah duit Lyna sendri selain makanan, tu dari family. Bila Lyna fikir positive, semua yang jadi harus bersebab, setiap apa yang kita lalui tu sebenarnya yang menjadikan kita lagi matang dalam kehidupan. Terima Kasih Abah sebab tak pernah memberikan kesenangan yang secukupnya pada Lyna, sebab kalau senang mesti Lyna akan jadi sangat manja n tak belajar erti kehidupan dan kepayahan untuk dapatkan sesuatu benda.

0 Comments:


Post a Comment